Nissan розробив місяцехід (Фото)

Компанія Nissan представила прототип місяцехода. У його розробці взяла участь Японська агенція аерокосмічних досліджень (JAXA). Як повідомляє прес-служба Nissan, під час створення місяцехода використовувалася технологія управління двигуном, яка застосовується на серійних електромобілях, таких як Leaf.

Крім того, машина запозичила технологію управління повним приводом e-4ORCE у «зеленого» кросовера Ariya. Зокрема, ця система підвищує ходові якості місяцеходу на важкопрохідній місцевості. Спеціально для місяцехода японці підготували систему контролю тягового зусилля під час руху, яка мінімізує пробуксування коліс залежно від стану поверхні. Завдяки цьому машина не застрягатиме на сипких поверхнях.

У наступному році Nissan почне світовий продаж кросовера Ariya, створеного на новій електричній платформі з незалежною задньою підвіскою та можливістю встановлення електромоторів на передній та задній осях. Залежно від модифікації новинка буде комплектуватися блоком акумуляторів на 63 або 87 кВт-год, а також одним або двома електричними двигунами. Віддача установки становитиме від 218 до 305 кінських сил. Запас ходу у кросовера в залежності від версії варіюється від 360 до 500 км.

Nissan не єдина компанія, яка веде розробку місяцехода. Над аналогічними апаратами працюють також у Toyota та Audi. Німецький місяцехід під назвою Lunar Quattro ще у 2017 році взяв участь у зйомках фільму «Чужий: Заповіт».

Раніше Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) звернулося до автомобільних компаній з проханням приєднатися до розробки нового місяцехода. Згідно з концепцією відомства, новий місяцехід повинен мати негерметичну відкриту кабіну, передове обладнання, а також зовнішні органи управління, щоб людина могла повністю керувати пристроєм.

Джерело Автоньюс

Не пропустіть