Land Rover показав новий позашляховик Range Rover Sport (Фото)

Британський автовиробник Land Rover представив позашляховик Range Rover Sport третьої генерації. Автомобіль перейшов на нову платформу, отримав кілька гібридних версій, а також зріс у габаритах.

В основі оновленого Range Rover Sport лежить модульна архітектура MLA Flex із поздовжнім розташуванням ДВЗ, яка також передбачає використання електричних агрегатів.

Довжина позашляховика після зміни покоління зросла на 67 мм (до 4946 мм), тоді як розмір колісної бази зріс на 74 мм (до 2997 мм). Об’єм багажного відділення збільшили з 780 до 835 літрів.

У салоні встановили 13,7-дюймову віртуальну панель приладів, проекційний дисплей і сенсорний екран інформаційно-розважального комплексу діагоналлю 13,1 дюйма. Ще один екран встановлений у салонному дзеркалі, на яке можна виводити зображення із камери заднього огляду.

У силову лінійку увійшли 3,0-літрові шестициліндрові турбодизельні мотори потужністю 249, 300 та 350 кінських сил. Бензинова гама представлена ​​рядними «шістками», що видають 360 та 400 сил. На вершині лінійки розташувався 4,4-літровий твін-турбо двигун V8 від BMW, що розвиває 530 к.с.. Крім того, для нового Range Rover Sport передбачено дві нові гібридні модифікації на 440 і 510 к.с., де бензинові «шістки» поєднуються із 113-сильним електромотором.

Всі агрегати працюють у парі з 8-ступінчастим «автоматом» ZF, повним приводом, що підключається, і 48-вольтовим стартер-генератором, що забезпечує додаткову тягу при прискореннях.

На ринку оновлений Range Rover Sport з’явиться восени поточного року. У Європі ціни на позашляховик стартуватимуть від 93 тис. євро.


Не пропустіть