Новий Audi Q3: розкрито основні подробиці

Audi Q3 другого покоління вийде на ринок в 2018 році, пише auto.mail.ru.

Хоча до прем’єри новинки залишається трохи менше двох років, виданню Focus вже вдалося з’ясувати основні особливості цього автомобіля.

Перш за все, Audi Q3 зміниться зовні. За основу стилю буде взята зовнішність більш маленького Audi Q2, показаного на автосалоні в Женеві. Причому творці хочуть зробити кросовер привабливішим саме для чоловіків. Заради цього модель також виросте в розмірах, наприклад, довжина Audi Q3 збільшиться до 4,5 метра.

В інтер’єрі у нового кросовера буде багато спільних рис з Audi A4 останнього покоління. А за рахунок збільшення розмірів зросте і простір для пасажирів заднього ряду. Збільшиться і обсяг багажника – з 356 до 400 літрів (1300 л при складених сидіннях).

У рух новий Audi Q3 буде приводити ряд бензинових і дизельних моторів. Базовим стає 1,4-літровий бензиновий турбоагрегат потужністю близько 150 к.с. За ним підуть 2-літрові двигуни (190 і 230 к.с.) в поєднанні з системою повного приводу quattro. Дизелі будуть представлені агрегатами потужністю 120, 150 і 190 кінських сил. Трансмісії – 6-ступінчаста “механіка” або 7-ступінчастий робот з двома зчепленнями.

Нарешті, найпотужнішими будуть модифікації Audi SQ3 і RS Q3. Перша буде оснащуватися двигунами потужністю близько 280 к.с., але якими саме, поки невідомо. Більш потужна Audi RS Q3 буде пропонуватися з 2,5-літровим п’ятициліндровим мотором потужністю близько 400 к.с. Такий автомобіль буде здатний розігнатися з місця до «сотні» за 4,2 секунди і розвинути 270 км/год максимальної швидкості.

Щодо цін на новий Audi Q3, то, якщо вірити інсайдерам, вони не будуть сильно відрізнятися від поточного рівня. Нагадаємо, в Європі автомобіль пропонується за ціною від 26 900 євро,