Презентовано новий гібридний спортивний універсал BMW M5 Touring (Фото)

BMW представила новий гібридний спорткар M5 Touring — третій універсал у історії цієї моделі. Раніше подібні версії випускалися в кузовах Е34 та Е61. Це перший універсал серії M5 з гібридною силовою установкою.

Новий M5 Touring оснащений 4,4-літровим двигуном V8 з подвійним турбонаддувом і електродвигуном, вбудованим у восьмиступінчасту коробку передач. Загальна потужність гібридної системи становить 727 кінських сил, з яких 585 к.с. дає ДВЗ, а 142 к.с. — електромотор. Максимальна швидкість обмежена 250 км/год, але за доплату її можна збільшити до 305 км/год.

Автомобіль може проїхати на електротязі до 67 км із максимальною швидкістю 140 км/год. У стандартну комплектацію входять спортивний диференціал, адаптивна підвіска, M-гальма та активне кермо. Колісні диски мають розміри 20 дюймів спереду і 21 дюйм ззаду, а карбон-керамічні гальма доступні як опція.

Об’єм багажника при стандартній конфігурації салону становить 500 літрів, а зі складеними сидіннями — 1630 літрів. Універсал оснащений п’ятими дверима з електроприводом і здатний тягнути причіп масою до 2000 кг.

Салон M5 Touring майже повністю ідентичний седану, але відрізняється панорамним дахом з люком у базовій комплектації. Опція заміни даху на карбонову, як у седані, для універсала не передбачена.