Прототип Hyundai Nexo 2026 року помітили на тестуваннях (Фото)

Фото: carscoops.com

BMW підтвердила плани випустити водневий автомобіль до 2028 року за підтримки Toyota, а за два роки до цього, у 2026 році, Hyundai представить позашляховик Nexo другого покоління. Новий дизайн Nexo включатиме більш прямі лінії та практичніші форми, схожі на новий Santa Fe. При цьому Nexo матиме коротшу колісну базу та відмінні риси, такі як інші задні двері та світлова смуга на всю ширину передньої частини.

Очікується, що новий Nexo буде потужнішим і матиме більший запас ходу, ніж поточна версія з 161 к.с. та запасом ходу до 611 км. Є припущення, що нова модель зможе проїжджати до 800 км на одній заправці. Поки що офіційної інформації щодо силового агрегату не надано.

Фото: carscoops.com

Оригінальний Nexo з’явився у продажу в США у 2018 році, однак його доступність обмежена Каліфорнією через нестачу заправних станцій, частина з яких закрилася на початку цього року. У Великій Британії модель з’явилася у 2019 році, а в Австралії – у 2021.

На CES 2024 Hyundai презентувала дві нові програми для виробництва водню: переробка відходів та пластику. Вони передбачають виробництво біогазу з харчових відходів та гною, а також створення водню шляхом плавлення пластику.

Фото: carscoops.com