Mercedes презентував прототипи майбутніх електрофургонів марки (Фото)

Фото: media.mercedes-benz.com

Компанія Mercedes опублікувала офіційні фотографії нового покоління фургонів, що базуються на електричній архітектурі VAN.EA (Van Electric Architecture). Ця нова платформа є модульною та гнучкою, дозволяючи створювати різні моделі для приватного і комерційного використання. Прототипи, що наближаються до серійного виробництва, отримали новий дизайн з переробленими фарами, врівень встановленими дверними ручками та зміщеними дзеркалами.

Mercedes підтвердив, що всі середні та великі фургони з 2026 року будуть працювати на базі VAN.EA, забезпечуючи чітке розмежування між розкішними приватними моделями і преміум-комерційними варіантами. Портфоліо включатиме сімейні фургони, VIP-шатли та просторі лімузини для найвибагливіших клієнтів.

Фото: media.mercedes-benz.com

Нові електрофургони будуть оснащені переднім або повним приводом, зарядною системою на 22 кВт і технологією 800 В. Операційна система Mercedes-Benz буде включати напівавтономне водіння рівня 2 на момент запуску, а в майбутньому — систему рівня 3.

Комерційні фургони преміум-класу також запропонують автономне водіння рівня 4, що відкриє можливості для безпілотного транспорту, розширюючи бізнес-потенціал цих моделей.