Mercedes-Benz випустить конкурента Tesla Model X

Компанія Mercedes-Benz готує до випуску конкурента електромобіля – Tesla Model X. Новинка повинна вийти вже до 2019 року, підтвердили офіційні представники концерну Daimler AG.

У Штутгарті завершують розробку концептуальної версії цієї моделі, яка буде офіційно представлена ​​на автосалоні в Парижі восени поточного року.

Виробництвом серійної модифікації цього автомобіля займеться підприємство, розташоване неподалік від головного заводу «Мерседеса» в Штутгарті.

Нагадаємо, що раніше в ЗМІ публікувалися дані, згідно з якими компанія Mercedes-Benz може створити свій власний суббренд, який буде займатися реалізацією екологічних автомобілів. Нова лінійка моделей марки буде конкурувати з автомобілями серії «i» від BMW.

Керівник відділу продажів і маркетингу Mercedes-Benz Оле Калленіус підтвердив цю інформацію, заявивши: «До кінця цього року у нас буде три електрокара – B-клас і дві версії Smart. В кінці 2017 року ми плануємо запустити автомобіль на паливних елементах нового покоління, який буде розроблений на платформі GLC».

Новий водневий кросовер німецької марки отримає назву GLC F-Cell. Запас ходу цієї моделі складе близько 600 кілометрів. На повноцінну зарядку цього воднемобіль буде йти приблизно 3 хвилини.

До кінця 2017 компанія Mercedes-Benz обіцяє поповнити свій модельний ряд відразу десятьма новими гібридними моделями.