Tesla повернула електрокару Model S «бюджетну» модифікацію

Компанія Tesla Motors знову почала пропонувати найбільш доступну модифікацію електрокара Model S, що має індекс «60». Така версія була у моделі до весни 2015 року, коли автовиробник відмовився від неї на користь варіанту Model S 70 зі збільшеною до 70 кіловат-годин ємністю літій-іонних батарей, пише motor.ru.

Ціни на «новинку» починаються від 67,2 тисячі доларів. За ці гроші клієнт отримає автомобіль з 315-сильним електромотором, акумуляторами на 60 кіловат-годин і приводом на задні колеса. Повнопривідну версію Model S 60D, оснащену двигуном потужністю 328 сил, оцінили в 72,2 тисячі доларів. Запас ходу без підзарядки батарей склав 407 кілометрів.

Покупці електрокарів отримають безкоштовний доступ до фірмової мережі зарядних станцій Supercharger. Система напівавтономного управління AutoPilot доступна за три тисячі доларів.

Крім того, в подальшому за дев’ять тисяч доларів клієнтам запропонують завантажити програмне оновлення, яке пересуне електронний обмежувач ємності акумуляторів з 60 на 75 кіловат-годин. В такому випадку запас ходу збільшиться з 407 до 490 кілометрів, а максимальна швидкість підвищиться з 210 до 225 кілометрів на годину.