Lаdа XRАY Crоss: розкрито перші подробиці

Представник АвтоВАЗу розповів, чим повнопривідний автомобіль відрізнятиметься від звичайного високого хетчбека, пише auto.mail.ru.

Стали відомі перші подробиці про Lada XRAY Cross – ще однієї версії майбутньої «вазовскою» моделі, яка з’явиться через рік після виходу звичайного «Ікс-Рея». Про автомобіль, який отримає систему повного приводу, в інтерв’ю виданню «Понеділок» розповів глава проекту «Сімейство автомобілів XRAY» Олег Груненков.

Про повнопривідну версію XRAY я можу дати поки тільки трохи деталей. Дійсно, ми працюємо над таким автомобілем, і зовні він буде відрізнятися від передньопривідною версії. З’явиться захисний пластиковий обвіс кузова, збільшиться дорожній просвіт. Що стосується системи повного приводу, ми плануємо використовувати систему, яка дасть можливість водієві почувати себе впевнено при виникненні складних дорожніх умов – сніг, дощ, розбита дорога. Такий привід дозволить більш впевнено рушати і керувати автомобілем на слизькій крижаній дорозі
Олег Груненков
глава проекту «Сімейство автомобілів XRAY»

Топ-менеджер також зазначив, що Lada XRAY Cross не буде конкурентом Lada Vesta Cross, оскільки це – «автомобілі різних сегментів», які створюються «за різними концепціям». Крім того, О. Груненков розповів деякі подробиці про оснащення звичайної Lada XRAY. За його словами, всі такі автомобілі отримають систему стабілізації, систему ЕРА-ГЛОНАСС, «повний пакет шумоізоляції» і 16-дюймові колеса. У початкових версіях машина буде оснащуватися двигуном потужністю 106 к.с., а в максимальних XRAY отримає новий мотор 1,8 літра в поєднанні з роботизованою трансмісією АМТ.

Нагадаємо, виробництво Lada XRAY почнеться в Тольятті 15 грудня 2015, а старт продажів автомобіля запланований на лютий 2016 року.