Volkswagen почав випуск кросовера Atlas (Фото)

Volkswagen оголосив про початок складання свого найбільшого кроссовера, який отримав назву Atlas

Роблять цю машину поки тільки на заводі в штаті Теннессі, проте в майбутньому випуск цієї моделі повинні налагодити і в інших країнах. Адже – увага – продавати його будуть не тільки в США, але і на ринках Близького Сходу, Китаю і інших. Правда, під іншим ім’ям – Teramont.

Тут варто нагадати, що Atlas – це новий кросовер марки Volkswagen. Його довжина понад 5 метрів (тобто він значно більший за «Туарега»), а в салоні є місця аж для трьох рядів крісел. Звичайно, не сказати, що там дуже просторо, але в разі потреби пара дорослих там цілком поміститься. А ось оздоблення салону явно простіше, ніж у «Туарега» – і матеріали, і якість збірки поступаються більш престижного «родичу». Та й двері тут закриваються з «дешевим» металевим звуком.

Зате Atlas буде дешевший – якщо Touareg в США стартує з 50 тисяч доларів, то за Atlas, за чутками, попросять тисяч на 15 менше. І ось чому: базова версія отримає 2-літровий бензиновий турбомотор (238 к.с.) і передній привід. Повнопривідна трансмісія доступна за доплату тільки з 280-сильним V6 об’ємом 3,6 літра. Коробка передач – безальтернативний восьмиступінчастий автомат.