ЛИC – двомісна машина незвичайної форми 1957 року

Вся концепція цієї вельми оригінальної двомісної «саморобки», побудованої в 1957 році московським інженером Л. Лисом, була продиктована прагненням створити машину незвичайної форми. Врізаний в передню кромку кузова двигун ІК-49 охолоджувався зустрічним потоком повітря, а красиві за формою випускні труби підкреслювали плавні обводи кузова. В інтересах спрощення конструкції Лис зупинився на триколісній схемі. Оскільки двигун був об’єднаний з коробкою передач, напрошувався привід на передні колеса. Конструктор зробив провідним лише одне, праве переднє колесо. Цей крок позбавив його і від необхідності вводити диференціал і шарніри рівних кутових швидкостей. Керованим було заднє колесо. У результаті вдалося створити дуже просту і легку машину (до речі, споряджена маса мотоцикла ІЖ-49, від якого взято двигун, дорівнює 164 кг), пише cars_technology_ussr.

p-wSa95YiQw

Дерев’яний каркас кузова цієї саморобки був обклеєний фанерою. Підвіска всіх коліс – незалежна. Рама зварена з труб. Маса машини – 170 кг.

Розмір шин на всіх колесах – 5, 00 – 10 дюймів. З мотоциклетним двигуном робочим об’ємом 346 см3 і потужністю 11, 5 к. с. 8.5 кВт мікроавтомобіль розвивав швидкість 90 км/год.


Не пропустіть