Зафіксували патрульного за кермом нерозмитненого авто

Голова хмельницького осередку “Стоп корупції” Артур Сторожук зафіксував під час руху вулицями міста нерозмитнене авто, за кермом якого був патрульний поліції у форменому одязі, пише stopcor.org.

Подробиці та фотодокази активіст виклав у соцмережі.

“Нерозмитнене авто, зображене на фото, проїхало по вул. Подільській в районі перехрестя з вул. Проскурівського підпілля. За кермом знаходилась особа, вдягнена у формений одяг патрульного поліцейського. Якраз на цю тему я писав на минулому тижні відповідну заяву. Знаю, що хлопці мене читають, тому прошу це зарахувати як фотодоказ. Особу патрульного встановлюйте самостійно. А, до речі, він ще стоп-лінію переїхав, гад…

До читачів: буду дуже вдячний за фото нерозмитнених авто з працівниками будь-якого підрозділу поліції за кермом, у форменому одязі або у цивільному”, – написав голова хмельницького осередку “Стоп корупції” Артур Сторожук на Фейсбуці.

Додамо, на початку липня голова хмельницького осередку “Стоп корупції” Артур Сторожук оприлюднив світлини, на яких чітко видно, як патрульний поліцейський Клінтухов з місцевого управління поліції у форменому одязі намагався вигородити перед колегами свого брата за порушення правил дорожнього руху. Фото активіст виклав у соцмережі.

Нагадаємо, на початку червня його автівку зупинили інспектори з безпеки дорожнього руху через підозру, що транспортний засіб – нелегальний.

Як стало відомо в ході спілкування з водієм, автомобіль не його, а його брата, який працює в патрульній поліції. Через деякий час приїхав брат, який дійсно служить в патрульній поліції Хмельницького, Клінтухов Григорій, друга рота, вдягнений був у формений одяг. Останній, не змігши домовитись на місці події, вихопив підроблене свідоцтво про реєстрацію, сів в автомобіль Ауді А6 на польських номерах і почав тікати”, – зазначають активісти “Стоп корупції”.

Усі події були зафіксовані на відеореєстратор в авто поліцейських та нагрудні камери поліцейських (із записом голосу) та відео громадських активістів.

“Проте ні відео, ні фото з того моменту не оприлюднювали. Це і викликало підозри, адже саме документальний запис зміг би або підтвердити, або спростувати те, що патрульний, який здав зміну, був у формі та, по суті, перевищив свої повноваження. В управлінні ж певні – Григорій Клінтухов приїхав просто підтримати брата”, – додають громадські активісти.

Сам правоохоронець від коментарів відмовився.


Не пропустіть