Ікарус на електротязі: в Україні з’явився рідкісний Ikarus 280.94 (Фото)

Багато хто пам’ятає на наших дорогах зчленовані міські автобуси Ikarus 280. Зовсім недавно в Білій Церкві почали експлуатувати чотири таких «гармошки», але в рідкому виконанні – тролейбус.

Тролейбуси Ikarus 280T випускалися на угорському заводі з 1975 по 1992 рр. Всього виготовили близько 400 од. В СРСР вони офіційно не поставлялися, а тому поодинокі завезення такої техніки почалися тільки після розвалу Союзу. У грудні 2016 років чотири тролейбуса Ікарус з’явилися і у нас в Україні, в Білій Церкві.

Сьогодні КП «Білоцерківське тролейбусне управління» експлуатує ці машини зокрема на маршруті №11: «Станція Роток – площа Перемоги», простими словами від залізничного вокзалу до дендропарку «Олександрія». Дуже зручний туристичний маршрут.

У Білій Церкві працюють одні з найбільш пізніх випусків тролейбусів Ікарус – модель Ikarus 280.94, які прибули до нас з Будапешта. Машини оснащені електрообладнанням угорської фірми Ganz, з електромотором ТК110К потужністю 196 кВт.

Потрібно сказати, що якщо ранні тролейбуси Ікарус оснащувалися реостатно-контакторною системою управління, то пізні – вже тиристорно-імпульсною.

Ікарус на електротязі перевозить стільки ж пасажирів скільки і його побратим з ДВЗ – до 180 осіб. Місць для сидіння – 37. Споряджена маса – 12,2 т.

https://www.autocentre.ua/


Не пропустіть