Представлені зображення оновленого УАЗ 469 (Фото)

UAZ Hunter є всього лише модернізованою версією «чотириста шістдесят дев’ятки». Можна сказати, що дизайнерська думка на цьому автомобілі відпочиває.

Ситуацію вирішив виправити небайдужий автолюбитель, який представив свій проект сучасного УАЗика. Хтось скаже, що УАЗ-469 безповоротно застарів, хтось, що він перетворився в класику. І, швидше за все, мають рацію будуть обидва. Однак дизайн, який не змінюється вже 47 років, якщо і не викликає занепокоєння за вітчизняний автопром, то як мінімум змушує задуматися про те, чому його не оновлюють. Чому стилістичні особливості УАЗика не розвивають подібно, скажімо, американського Jeep? Адже його вигляд зберігає свої класичні риси і при цьому рухається в ногу з часом.

Напевно, цими питаннями задавався промисловий дизайнер Андрій Фандюхін, коли створював свій проект сучасного УАЗа-469. У свою модель він переніс всі основні дизайнерські риси легендарного позашляховика: круглі фари, горизонтальну решітку радіатора, характерні вирізи колісних арок, виштамповку на боковинах і косі роз’єми дверей. Також він попрацював над дахом своєї моделі, щоб вона нагадувала оригінальну тентову дах УАЗа-469. Машина вийшла, треба сказати, настільки ж привабливою, як і брутальної.

За задумом автора, автомобіль має рамне шасі з залежною задньою підвіскою з нерозрізним мостом і незалежною передньою підвіскою з розрізної віссю. Свій дизайн-проект Андрій Фандюхін назвав UAZ Bor. Назва говорить – цей позашляховик для людей, які люблять їздити на природу – в бор.

«Професійної освіти не маю, але потреба до створення нових автомобільних образів є з дитинства. Ну і, насолоджуючись успіхами іноземних автовиробників, починаєш переживати за своїх! Так народився проект “УАЗ Бор”, для душі і для стимуляції заводу УАЗ до створення нових моделей », – зазначив сам Андрій.

Залишається тільки сподіватися, що завод УАЗ його почує. Але поки заміни «Хантер» не передбачається. УАЗ продовжив його життя ще на 3 роки, оформивши новий сертифікат на модель, а 1 березня стартував продаж оновленої версії вітчизняного позашляховика.

Джерело speedme.ru

Не пропустіть