Які автомобілі краще не купувати, щоб не працювати на їх ремонт

Незалежна споживча організація Consumer Reports складає рейтинг найбільш ненадійних автомобілів щороку. Співробітники агентства збирають інформацію із 740 000 чоловік: будьте впевнені, тут тільки перевірене і вистраждане на власному досвіді. А ось економити на покупці машинки (тим більше, вживаного) не варто – пара-трійка візитів на СТО і економії як не бувало.

Chrysler PT Cruiser. Гарний звичайно, але купувати його все ж не варто. Хитрий американський красунчик знаходиться в кінці рейтингу ненадійних автомобілів світу – його показником в 32,6% можна Кларксона до смерті розсмішити. До слова, на першій сходинці того ж рейтингу стоїть Porsche 911, який отримав всього 6,2% ймовірності поломки.

Alfa Romeo 147. Ще одна пастка для любителів б/у автомобілів. Колись на зорі 90-х водити купе Alfa Romeo по місту було престижно. Зараз на дідка з минулого інші мешканці доріг поглядають з деяким презирством: за статистикою у Alfa Romeo цілих 29%.

Fiat Bravo. Цю машину не радять купувати навіть новачкам на перші півроку. Не обманюйте себе свіжим видом старенького Bravo: автомобіль вкрай ненадійний, принаймні, після кілька років експлуатації. Шансів на поломку у «Фіата» цілих 38,9% – навіть в гаражі поламається.

Ford Edge. На американському ринку Ford Edge 2007 року розлетівся моментально. Однак перші захоплення покупців змінили гнівні крики: найбільше концерн звинувачували в неприйнятно низькій надійності автомобіля, який хоча б намагається прикинутися позашляховиком.

Chrysler 200. Гарний, що і говорити. Дизайнери Chrysler явно зробили ідеально красиву приманку, за якою ховається суцільне розчарування. Незважаючи на зовні великий кузов, Chrysler 200 ззаду тісний, грішить слабкою підвіскою і в цілому не викликає жодних позитивних емоцій. Крім того, проблеми в коробці передач були виявлені ще на стадії виробництва автомобіля – це вже до питання про надійність.

Chevrolet Matiz. Класична машинка міської леді за фактом більше б підійшла бувалому автослюсарю. Перші сюрпризи з’являються вже на другому році служби, а в категорії «до 7 років» Matiz зайняв останнє місце по надійності.

Hyundai. Жоден рейтинг такого роду ще довго не обійдеться без класичного корейського дуету, Hyundai і KIA. Машини ці, хоча і порівняно не дороги, майже напевно стануть для власника головним болем. За даними експертів, приблизно 12% машин Hyundai і KIA вимагають серйозного ремонту вже на третьому році служби.

Dodge Challenger. Американський маслкар виглядає значним, а на перевірку виявляється товаришем ненадійним і суєтним. Однією з найпоширеніших хвороб Challenger є довільне перемикання передач. З мотора витікає охолоджуюча рідина, генератор і привід вентилятора цілком можуть виявитися дефектними.

http://telegraf.com.ua/


Не пропустіть