Автомобіль Toyota Camry буде випускатися під іншим брендом

Японський бренд Daihatsu вже співіснує понад 17 років в структурі компанії Toyota і продається переважно на японському ринку. Однак він мало кому відомий за межами рідної країни, пише autonews.ua.

«Клонування» Camry справно відбувається з покоління в покоління, і для п’ятої генерації японці не стали робити виключення.

Завдяки запозичення у материнської компанії, марка Daihatsu в 2012 році випустила перший в своїй історії седан з гібридною силовою установкою – зрозуміло, за фактом це була все та ж гібридна Toyota Camry Hybrid з іншого емблемою на решітці радіатора.

Зміна шильдиків ніяк не вплинула на дизайн: Daihatsu нічим не відрізняється від Camry, і навіть прес-фото моделей використовуються одні й ті ж – потім тільки «редагують» емблему.

По частині техніки – підхід аналогічний. Новий Daihatsu Altis побудований на платформі TNGA і приводиться в рух тією ж гібридною силовою установкою, що і нова Toyota Camry. 2,5-літровий атмосферник в парі з електромотором видає сукупну потужність в 211 кінських сил, трансмісія покладена тільки одна – безступінчатий варіатор. Та й взагалі: гібридна версія на японському ринку буде єдиною доступною модифікацією як для Toyota Camry, так і для Daihatsu Altis.

А ось з комплектації будуть помітні відмінності: Toyota Camry пропонується в Японії в трьох варіантах виконання, в той час як Daihatsu Altis, який користується куди меншим попитом, отримає тільки один варіант виконання з двозонним клімат-контролем, фірмовими асистентами безпеки і світлодіодними фарами.


Не пропустіть