Porsche анонсував презентацію оригінального концепту 911 Turbo 1973 року (Фото)

Літо 2024 ознаменується поверненням на автошоу одного з найзнакових автомобілів Porsche – концепту 911 Turbo 1973 року. Цей автомобіль, вперше представлений на автосалоні Франкфурта, тепер повністю відновлений і буде виставлений на Concours of Elegance в палаці Хемптон-Корт під Лондоном в кінці серпня.

Цей рік особливо значимий для Porsche, оскільки марка відзначає 50-річчя моделі 911 Turbo, яка вперше була представлена наприкінці 1974 року та стала ключовою у лінійці бренду. Але історія Turbo почалася ще роком раніше з двох сріблястих 911 – один з яких, оснащений турбіною, був подарований дочці Фердинанда Порше, Луїзі Піх.

Концепт, спочатку був автомобілем 2.4 S, на виставці в Лондоні постане в оригінальному сріблястому забарвленні з написом «Turbo» на задніх крилах та легендарних білих колесах Fuchs. Попри очікування, спочатку концепт був представлений без турбонаддуву – замість справжнього двигуна використовувалася макетна модель, виготовлена з дерева.

Після серії виставок концепт використовувався для тестування деталей передсерійної версії RSR, а в 1975 році його придбав австралійський гонщик і імпортер Porsche, Алан Хамільтон, який використовував його в гонках. Після багатьох років подорожей світом і зміною власників, в 2016 році автомобіль повернувся до Європи, де його відновили до стану, гідного автосалону, і оснастили справжнім турбомотором.

Відвідувачі виставки з 30 серпня по 1 вересня зможуть побачити цей унікальний автомобіль, який не лише демонструє еволюцію дизайну та інженерії Porsche, а й є живим нагадуванням про багату історію бренду.


Не пропустіть