Bugatti розкрила подробиці про новий мегапотужний двигун V16

Голова об’єднаної компанії Bugatti Rimac Мате Рімац на прес-конференції Future of the Car («Майбутнє автомобіля» — англ.), що пройшла в Лондоні, розповів про новий автомобіль Bugatti, який замінить знаменитий 8-літровий W16 із чотирма турбінами, повідомляє видання Autocar.

Так, новий мотор буде гібридним і отримає атмосферний двигун внутрішнього згоряння у конфігурації V16 – блок буде цілий метр у довжину, тобто майже вдвічі (на 40 сантиметрів) довше за нинішній W16. Точних цифр Рімац не назвав, але заявив, що потужність двигуна буде «впевнено більше ніж 1000 кінських сил». Цей двигун отримає нова модель, яку раніше помітили на тестах у камуфляжі.

Рімац також висловився на тему електромобілів і, серед іншого, зазначив, що не планує створювати електричну Bugatti. «Дуже легко зробити Bugatti з Rimac Nevera – достатньо намалювати дизайн та придумати назву. Але це зовсім неправильно для бренду, сказав він. — Нова Bugatti має бути дуже емоційною. Якщо машину можна з чимось порівняти, то це вже не Bugatti».


Не пропустіть