Лічені дні на підготовку: водіям нагадали про важливу дату

У водіїв залишилися лічені дні на підготовку до важливої ​​дати – 1 вересня. Так, в цей день стартує навчальний рік, і початок періоду підвищеної дитячої аварійності на дорозі.

Воно й зрозуміло: за літо діти відвикли від міського трафіку, розслабилися. Крім того, потрібно пам’ятати, що малюки часто в силу своїх вікових особливостей не вміють правильно розраховувати дистанцію до їдучих по дорозі машин. І їм може здаватися, що автомобіль знаходиться ще десь дуже далеко і можна спокійно перейти дорогу … А вже про те, що діти під час гри забувають про все на світі і стрімголов кидаються за м’ячем, знають всі.

Підготовку до 1 вересня мають пройти і водії.

Потрібно розуміти – в найближчі дні кількість дітей на дорогах різко збільшиться, і далеко не всі вони будуть вести себе правильно.

Пам’ятайте – малюки можуть з’явитися перед машиною в буквальному сенсі нізвідки.

Що робити? Не перевищуємо швидкість, особливо на невеликих вулицях і у дворах! Бачимо у дорозі дитину (нехай вона навіть просто стоїть) – відразу ж готуємося гальмувати. Щоранку протираємо фари. Навіть злегка в пилюці фари зменшують дистанцію виявлення пішохода на 2-3 метра. Не кажучи вже про брудні.

М’яч викотився на дорогу? Екстрене гальмування! Нехай краще в вас вріжеться ззаду інша машина, ніж під колесами виявиться дитина.

https://avtoblog.ua/


Не пропустіть