Чому масових штрафів «євробляхерів” не буде

Поліція не буде після 23 травня в масовому порядку штрафувати власників і користувачів «євроблях», як того вимагає нове законодавство про розмитнення. Причина – майбутні вибори до Верховної Ради. Про це заявляє Автоюрист Володимир Караваєв.

«Я думаю, що масових штрафів власників «євроблях» з 24 травня не буде. Навряд чи чинна влада це допустить, адже скоро пройдуть вибори в парламент», – сказав Караваєв.

Тобто влада навряд чи буде перед парламентськими виборами, які відбудуться восени, сваритися з десятками тисяч власників автомобілів на іноземній реєстрації. За офіційними даними, в Україні зараз налічується близько 260 тис. «євроблях».

Тим часом, штраф можна буде оскаржити в суді, і навіть виграти справу. Так, нещодавно в Києві районний суд скасував штраф власнику авто на єврономерах, який на нього наклала митниця в серпні 2018 року за порушення термінів перебування автомобіля на території України в режимі «транзит». У січні 2019 року цей автовласник розмитнив свою машину і заплатив 8 500, але оскаржив рішення по штрафу.

Суд врахував, що закони та нормативні акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть