Найочікуваніші в Україні автомобілі 2020 року

Найбільш цікаві автомобілі, які з'являться у продажу в Україні в 2020 році

Наступний рік обіцяє бути щедрим на автомобільні новинки. А ось головним трендом 2020-го стане електрифікація. Більшість виробників паралельно з бензиновими і дизельними модифікаціями почнуть пропонувати електричні та гібридні версії моделей.

Щоправда, можливо, не всі дебютанти дістануться України офіційно. Однак ймовірність того, що у «сірих» дилерів вони все ж з’являться, дуже велика.

MMR підготував 10 найцікавіших автомобільних новинок, на які українцям варто чекати у 2020 році.

Volkswagen Golf

Зовсім недавно Volkswagen представив нове – вже восьме – покоління Golf. Це, мабуть, найважливіша новинка наступного року в своєму сегменті. Адже саме ця модель стала родоначальником класу. І саме «Гольф» залишається бестселером в Європі.

Новий Volkswagen Golf виглядає більш агресивно, ніж попередник. Проте, вигляд автомобіля залишився більш ніж впізнаваним.

А ось інтер’єр змінився революційно. Фізичні кнопки залишилися лише на кермі, і ще декілька – на центральному тунелі. В іншому управління практично всіма функціями автомобіля, навіть панорамним люком, здійснюється за допомогою сенсорів.

Також з’явилася значних розмірів вигнута панель, яка утворює «цифрове робоче місце», як його називають в компанії. В єдиному корпусі об’єднані 10,25-дюймовий екран з віртуальними шкалами приладів і дисплей мультимедійної системи, діагональ якого, в залежності від комплектації, становить від 8,25 до 10,25 дюйма.

Крім того, передбачений проекційний дисплей.

Skoda Octavia

Ще один дебютант Volkswagen Group – нова Skoda Octavia. Модель, яку традиційно представили відразу в декількох кузовах, стала більшою, отримала революційний салон і вперше обзавелася гібридною версією, що заряджується (PHEV).

Зовні Octavia стала ближче до флагману марки – Skoda Superb: схожість виявляється в дизайні бамперів, оформленні задніх ліхтарів і загальних пропорціях.

Салон нової «Октавії» технологічно схожий з вже згаданим «Гольфом». Чехи запозичили у німецьких колег:

  • 10,25-дюймові екрани приладової панелі і мультимедіа;
  • проекційний дисплей;
  • сенсорне управління панорамним дахом;
  • селектор роботизованої трансмісії.

Новим інформаційно-розважальним комплексом можна керувати за допомогою голосових повідомлень і виходити з нього в інтернет.

Kia Optima

Мабуть, головною прем’єрою для Kia цього року стала нова Optima.

«Оптима» отримала абсолютно новий інтер’єр. Тепер передня панель оформлена в цифровому стилі. Також корейці переглянули архітектуру центрального тунелю, на якому звичний селектор трансмісії поступився місцем шайбі.

У найбагатших версій прилади відображаються на цифровому 12,3-дюймовому дисплеї. Управління розважальним комплексом здійснюється через 10,25-дюймовий сенсорний екран або за допомогою голосових повідомлень.

У плані силових агрегатів в залежності від ринку Optima буде доступна в одній з версій:

  • з 2-літровим атмосферним 160-сильним мотором;
  • з тим же двигуном, адаптованим під газ з віддачею 146 кінських сил;
  • з 1.6-літровим мотором на 180 кінських сил;
  • з гібридною силовою установкою потужністю 195 кінських сил.

Електрифікована Optima збудована на модифікації з атмосферним двигуном і укомплектована сонячною батареєю, що заряджає батарею.

Peugeot 208

Українці, м’яко кажучи, не люблять компактні хетчбеки. А якщо говорити про французькі автомобілі, то тут мова йде про особливу нелюбов. Наприклад, Renault, через слабкий попит, навіть була змушена згорнути українські продажі Clio. Хоча в Європі – це бестселер марки.

Однак, новий Peugeot 208 цікавий тим, що тепер автомобіль буде доступний також в повністю електричному виконанні. Зовні електромобіль практично нічим не відрізняється від свого бензинового побратима.

«Зелена» версія 208-го оснащується електромотором потужністю 139 кінських сил. Агрегат «харчується» від батареї ємністю 50 кіловат-годин. Це дозволяє електромобілю проїжджати 340 кілометрів на одному заряді (по циклу WLTP).

Opel Corsa

Довгі роки Opel в Україні, як і в Європі вцілому, перебував в анабіозі. Концерн General Motors – колишній власник німецької марки – навіть не намагався займатися просуванням бренду. Однак ситуація змінилася після того, як «Опель» перейшов до французької групи PSA. Французи відразу ж вклалися в маркетинг. А також поділилися з німцями своїми напрацюваннями.

Один із прикладів результату подібного співробітництва – нова Corsa, яка «переїхала» на одну платформу з Peugeot 208. Більш того, «Корса» також отримала повністю електричну версію. Німецький електромобіль має ту ж начинку, що і французький. Тому і технічні характеристики у них ідентичні.

Mercedes GLA

Mercedes GLA – одна з найбільш «гарячих» новинок у нашій добірці. Новий GLA настільки «свіжий», що його прем’єра ще навіть не відбулася. А зовнішність новачка взагалі залишається загадкою. Німці обіцяють представити автомобіль 11 грудня.

GLA – найменший кросовер в лінійці Mercedes. Він побудований на одній платформі з A-Class.

Поки про нове покоління кросовера відомо мало. Можна лише стверджувати, що він підріс у висоту на 10 сантиметрів, завдяки чому інженери змогли збільшити висоту стелі в салоні і дорожній просвіт.

У довжину GLA навпаки трохи зменшиться – на 15 міліметрів. Однак за рахунок збільшеної колісної бази у задніх пасажирів з’явиться більше простору для ніг.

Mazda CX-30

Mazda CX-30 вже багатьом добре відома за численними оглядами. Однак до автосалонів в Україні кросовер поки ще не доїхав. Імовірно, він з’явиться в українських дилерів на початку 2020-го.

У модельній лінійці Mazda CX-30 зайняла місце між CX-3 і бестселером марки CX-5.

Головною ж «фішкою» новинки стала безпеку. У 2019-м за результатами краш-тестів CX-30 був визнаний кращим автомобілем за всю історію випробувань Euro NCAP. «Мазді» навіть вдалося втерти носа Volvo, моделі якої традиційно були кращими в плані безпеки.

Peugeot 2008

Ще одна новинка від Peugeot, у якій більше шансів на успіх в Україні, ніж у 208-го, бо мова йде про кросовер. А українці кросовери люблять.

Новий Peugeot 2008 більше свого попередника. Відповідно, в салоні стало більше місця. А обсяг багажник виріс з 360 до 405 літрів.

Але головна особливість «паркетника» – 2008-й також отримав електричну версію. Її характеристики майже такі самі як у 208-м. Але у «старшого брата» запас ходу на 30 кілометрів менше. Очевидно, позначився той факт, що кросовер важче. Тому батарея сідає швидше.

Toyota RAV4 Prime

Toyota нарешті представила RAV4 в модифікації PHEV – гібрид з можливістю підзарядки від побутової розетки. Новинка отримала позначення Prime.

У рух Toyota RAV4 Prime призводить гібридна силова установка, в складі якої:

  • 5-літровий бензиновий мотор потужністю 177 кінських сил;
  • два електромотори – по одному на осі.

Сумарна віддача агрегатів досягає 306 кінських сил.

Заявлений виробником витрата палива складає всього 2,6 літра на 100 кілометрів.

При цьому від нуля до 100 кілометрів на годину Prime розганяється приблизно за 6 секунд. Для порівняння: звичайний гібридний «РАВ4» з повним приводом розганяється до 100 км/год за 8.1 секунди.

Hyundai Tucson

Поява нового покоління Hyundai Tucson в 2020-м під питанням. Однак, судячи з останніх новин, новинку, швидше за все, представлять вже в березні на автосалоні в Женеві. А до кінця року вона може з’явитися в автосалонах.

Поки ж корейці дали нам зрозуміти, в якій стилістиці буде виконаний бестселер марки. На моторшоу в Лос-Анджелесі, яке пройшло в листопаді 2019 року, Hyundai представив Vision T. Це концепт кросовера, покликаний показати майбутній дизайн бренду.

Особливість новинки – фари головного світла, які візуально зливаються з гратами радіатора.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть