Porsche випустив унікальний 911 GT3 RS на честь знаменитого автогонщика (Фото)

Компанія Porsche представила спеціальну версію суперкара 911 GT3 RS, присвячену гонщику Йо Зіфферту. Незважаючи на маловідоме прізвище, Зіфферт має сотні стартів, а для Porsche він особливо важливий завдяки першій перемозі спортпрототипу 917. Єдине у своєму роді купе відправлять у демонстраційний тур Швейцарією, покажуть на виставці в Цюріху, а потім продадуть, обравши покупця випадковим чином.

10 серпня 1969 року команда гонщиків за участю Йо Зіфферта, пілотуючи Porsche 917, виграла 1000-кілометрову гонку на трасі Остеррайхрінг. Це стало першою перемогою прототипу в міжнародних заїздах, і Porsche вирішила віддати шану як події, так і спортсмену.

У створенні дизайну унікального 911 GT3 RS брали участь не лише фахівці Porsche, а й представники фірм Bosch і Shell, які були спонсорами в 1969 році, а також члени сім’ї Зіффера. Вигляд суперкара є великою посилкою до зовнішності переможного 917.

Купе пофарбували у відтінки білого та зеленого, який називається Viper Green, та забезпечили тим самим стартовим номером 29. Відтворено спонсорські наклейки та окремі дрібні деталі. Суперкар також має численні тематичні шильдики та таблички – силуети Porsche 917, автограф гонщика та зображення його шолома. Персоналізований навіть автомобільний ключ.