Як правильно купувати товарний бетон

Замість того, щоб замішувати бетон в невеликій бетономішалці, втрачаючи час і зусилля, краще купить бетон . З бетонного заводу його довезуть в бетономішалці, а на місці поставки заллють розчин бетононасосом.

Бетономішалка, звичайно ж, є хорошою річчю. Ви можете зробити саме стільки бетонної суміші, скільки вам необхідно, і це буде дійсно трохи дешевше. Але коли Ви здійснюєте бетонування перекриття або фундаменту, Ви повинні запускати барабан в рух, щонайменше, кілька десятків разів, і кожного разу транспортувати розчин на місце заливки тачками. Звичайно ж, в такому разі, більш зручно замовити готовий розчин.

У даній статті ми не тільки будемо намагатися відповісти на самі запитання, пов’язані із замовленням товарного бетону, але і підкажемо Вам, який бетон вибрати відповідно до конкретного застосування:
– На підлоги, на землю – бетонне покриття підлоги, так звана стяжка. Ця суміш низького класу, підходить тільки для елементів, які переносять невеликі навантаження;
– На основу під поверхні підлог, під’їзних шляхів до гаражів – клас бетону В7,5 або В10. Такий бетон підходить для елементів, які не несуть навантаження конструкції, а тільки експлуатаційне навантаження;
– Для всіх типових конструкцій будинку, в тому числі, сходи, перекриття, фундаменти, цоколі огорож – найпопулярніший бетон класу В15 або B20. Ці класи, як правило, вказані архітектором або проектантом будинку. Однією доставки такого бетону досить для декількох різних конструкційних елементів.
– Елементи, які піддається впливу дуже високих навантажень – клас бетону мінімум В25. Хоча Ви можете використовувати високоякісний бетон нижчого класу, наприклад, B20, який має подовжений час збільшення своєї витривалості з 90 до навіть 360 днів. У таких випадках іноді рекомендується бетон з розподіленою арматурою у вигляді штучних волокон або стали. Такий спосіб усуває необхідність в традиційній укладанні арматури, але це досить дорого і не скрізь може бути застосовано;
– На стіни підвалу або фундаментні стіни в районах з високим рівнем грунтових вод – тут найкраще замовити водонепроникний бетон, як правило, B20 або B25 класу. Виготовлені з нього елементи або взагалі не вимагають гідроізоляції або вона буде дешевше і більш легкого типу.
– В зимовий період часу варто замовити бетон з домішками, які полегшують бетонування при температурі нижче 0 o C.

Додаткові послуги
При замовленні товарного бетону, в тому числі і в компанії «Строим дом», Ви можете розраховувати на:
– Транспорт – бетон привозиться бетоновозом, який має потужність від 7 до 10 м3. Як правило, ціна бетону надається разом з вартістю перевезення.
– Бетононасос – пристрій, що приймає бетон з бетоновоза і заливає його в зазначене місце. Завдяки довжині рукава, бетононасос в стані залити бетон на відстань 28 м від бетоновоза. Вартість оренди уточнюйте у наших фахівців.

Скільки бетону Вам потрібно.
У той час як конкретний клас бетону можна буде віднімати з проекту, то вже конкретну кількість, необхідного бетону певного класу – немає. Споживання розчину на бетонні стіни або перекриття досить легко обчислити по формулі: висота х ширина х довжина. Важче з розрахунком суми суміші на поверхні з ребрами або на такі конструкції як ті самі сходи. Але в такому випадку Ви можете зателефонувати до консультантів фірми, яка надає продаж товарного бетону і вони вам допоможуть у підрахунках необхідної кількості розчину.

Важливо! Клас бетону.
Зверніть увагу, що ми не можемо самостійно вибирати клас бетону. Це встановлює проектант або будівельник. Часто це включає в себе тип суміші. Також Ви не можете, наприклад, самостійно замінити армовані конструкції на деталі з розподіленою арматурою або іншого типу.


Не пропустіть