Audi представила новий кроссовер Q3 Sportback (фото)

Компанія Audi розсекретила новий компактний кросовер під назвою Q3 Sportback. Основними конкурентами новинки стануть BMW X4 і Mercedes-Benz GLC Coupe. Прем’єра моделі відбудеться на автосалоні у Франкфурті у вересні. Європейські продажі машини почнуться в листопаді нинішнього року. Ціни на кросовер будуть починатися від 40 тисяч євро.

Передбачалося, що новинку назвуть Q4, однак німці вирішили вперше вибрати позначення Sportback для одного з представників своєї SUV-лінійки. Довжина новинки становить 4500 мм, ширина – 1843 мм, а висота – 1560 міліметрів. Об’єм багажного відділення – 530 літрів.

Автомобіль отримав нову решітку радіатора, інші повітрозабірники, розширені колісні арки і 18-дюймові колісні диски. У салоні є цифрова приладова панель і 10,25-дюймовий дисплей. Уже в базі кросовер комплектується заднім рядом сидінь.

Новинка розділила вузли і агрегати зі стандартним кросовером Q3, від якого відрізняється тільки силуетом кузова. Спочатку в лінійку двигунів увійдуть бензинові і дизельні мотори робочим об’ємом 2,0 літра і потужністю від 150 і 230 кінських сил. Пізніше очікується поява бензинових агрегатів об’ємом 1,5 і 2,0 літра з віддачею 150 і 190 сил відповідно.

Двигуни працюють спільно з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Також клієнтам запропонують семиступінчастий “робот” S tronic.


Не пропустіть