Нові автомобілі у США зобов’яжуть мати ще одну функцію: про що мова

До 2029 року всі нові автомобілі, що продаються в США, повинні будуть мати функцію автоматичного екстреного гальмування. Таку вимогу до автовиробників висунули в Національній адміністрації безпеки дорожнього транспорту (NHTSA).

Згідно з новим правилом NHTSA, до вересня 2029 року всі нові легкові автомобілі крім вищезазначеної опції автоматичного екстреного гальмування також повинні обов’язково мати ще дві технології. Йдеться про систему попередження про лобове зіткнення та екстрене гальмування перед пішоходами.

Усі нові машини повинні зупинятися на швидкості до 62 милі на годину (100 км/год), щоб уникнути зіткнення з іншим транспортним засобом, а також гальмувати на швидкості до 90 миль на годину (145 км/год) при неминучому зіткненні з іншим транспортним засобом. засобом та на швидкості до 45 миль на годину (72 км/год) з пішоходом.

За оцінками відомства, впровадження цих технологій у всі автомобілі дозволило б врятувати щонайменше 360 життів на рік і запобігло б щонайменше 24 000 різних травм в учасників дорожнього руху.

До речі, наприкінці минулого року 20 автовиробників виконали дану Страховому інституту дорожньої безпеки (IIHS) обіцянку оснащувати понад 95% вироблених ними в США автомобілів системою автоматичного екстреного гальмування.


Не пропустіть