В Україні відремонтують стратегічно важливу трасу

Визначений Президентом України стратегічний коридор н-08 за маршрутом Запоріжжя – Маріуполь цього року буде завершено повністю.

Про це повідомили в Укравтодорі.

Після проведення консультацій із Офісом Президента Державне агентство автомобільних доріг України надало на розгляд профільного Міністерства та Кабінету Міністрів України пропозиції щодо збільшення фінансування  ремонтно-будівельних робіт соціально значимих об’єктів інфраструктури за рахунок перевиконання надходжень до Державного дорожнього фонду у 2018 році та щодо перерозподілу коштів за результатами роботи 8 місяців 2019 року.

Рішення про збільшення обсягів фінансування на ремонтно-будівельні роботи було прийнято Урядом 14 серпня  2019 р. Відповідно до нього, запропоновано направити додаткові кошти в сумі понад 1,24 млрд грн. на продовження ремонту автодороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь за маршрутом Запоріжжя – Маріуполь.

Нагадаємо, на сьогодні у Запорізькій області повністю завершено відновлення дороги від Запоріжжя до межі із Дніпропетровською областю. Зараз ремонт проводиться на ділянці від Запоріжжя до Маріуполя.

Планом фінансування відбудови Н-08 на 2019  рік було передбачено окрему бюджетну програму та кошти загального фонду в сумі 1,2 млрд гривень – 600 млн – у Запорізькій області, 600 млн – у Донецькій, де проводиться капітальний ремонт.


Не пропустіть