Топ-10 популярних автомобілів, які стануть гібридами (Фото)

Популярні моделі автомобілів, які отримають гібридні силові установки

Гібриди стали реальним компромісом між поки ще не зовсім практичними електромобілями і «недружніми» до природи двигунами внутрішнього згоряння. Саме тому світові виробники почали в поспіху переходити на гібридні силові установки.

Все йде до того, що в найближчі років п’ять абсолютно всі моделі отримають електрифіковані версії.

Які ж популярні в Україні автомобілі стануть гібридами найближчим часом? Щоб відповісти на це питання, MMR зібрав 10 найцікавіших новинок, яким судилося частково перейти на електричну тягу. Деякі з цих моделей вже дебютували в новому амплуа і в майбутньому, яке вже не за горами, з’являться, в тому числі, в українських автосалонах.

Jeep Wrangler

У вересні 2020 дебютував перший гібридний Jeep Wrangler, який отримав позначення 4xe. Його силова установка базується на 2-літровому бензиновому турбомоторі. Він працює в зв’язці з двома електромоторами:

  • стартер-генератором потужністю 45 кінських сил;
  • 136-сильним електродвигуном, інтегрованим в 8-ступінчасту автоматичну трансмісію.

Електричний мотор живить батарея ємністю 17,3 кіловат-години, що дозволяє позашляховику долати на електротязі до 40 кілометрів.

Сукупна віддача силової установки Wrangler досягає 381 кінської сили, а крутний момент – 637 Нм. Вона вміє працювати в трьох режимах: гібридному, електричному і бензиновому.

Land Rover Defender

Практично одночасно з гібридним Jeep Wrangler дебютував і електрифікований Land Rover Defender з індексом P400e. Він став найпотужнішою модифікацією легендарного позашляховика.

Defender P400e укомплектований гібридною установкою на базі 2-літрового бензинового мотора потужністю 300 кінських сил. Сумарна віддача агрегатів становить 404 кінські сили і 640 Нм крутного моменту.

Новинка розганяється до 100 кілометрів на годину за 5,6 секунди.

Mitsubishi Pajero

Mitsubishi Pajero наступного покоління отримає гібридну силову установку. Модель з’явиться в кінці 2021 або на початку 2022 року.

Передбачається, що новий Pajero запозичить силову установку у гібридної модифікації Outlander. Йдеться про 2,4-літровий атмосферний бензиновий двигун потужністю 128 кінських сил, який працює з двома електромоторами на передній і задній осі потужністю 82 і 95 кінських сил відповідно.

Однак не виключено, що новинка може бути виконана за мотивами концепту GC-PHEV, який був представлений в 2015 році. Прототип був оснащений бензоелектричною установкою на базі трилітрового двигуна, який працював разом з електромотором і 8-ступінчастим «автоматом».

Сумарна віддача агрегатів становила 340 кінських сил, а запас ходу виключно на електричній тязі – 40 кілометрів.

Nissan Qashqai

Зі зміною покоління в 2021 році Nissan Qashqai не тільки стане гібридом. Кросовер взагалі позбудеться не електрифікованих версій.

Після успішної апробації бензоелектричних установки e-Power на хетчбек Note, нею оснастять і Qashqai. Передні колеса кросовера будуть приводити в рух електромотором, а роль бензинового мотора зведеться до підзарядки батарей.

Якщо світова прем’єра Nissan Qashqai третього покоління відбудеться найближчим часом, то до кінця року нові електрифіковані версії моделі можуть вийти на європейський ринок.

Toyota Land Cruiser

Нове покоління Toyota Land Cruiser має дебютувати влітку 2021 року. За попередньою інформацією, в лінійці буде доступна гібридна силова установка на базі 3,5-літрового бензинового двигуна.

Завдяки електромотору сумарна потужність установки перевищить 300 кінських сил, що забезпечить автомобілю більш високі динамічні характеристики при одночасному зменшенні витрат палива.

На зміну застарілої 6-ступінчастою автоматичною коробці передач прийде варіатор. При цьому позашляховик, безумовно, збереже повний привід.

Volkswagen Tiguan

У найближчому майбутньому в автомобільних салонах України повинна з’явитися і гібридна версія найпопулярнішого кросовера Volkswagen – Tiguan.

Гібридний Tiguan з можливістю підзарядки від розетки дебютував влітку 2020 року паралельно з оновленням моделі.

Силова установка Tiguan eHybrid складається з 1,4-літрового бензинового мотора, 6-ступеневого «робота» з вбудованим електродвигуном і тягової батареї ємністю 13 кіловат-годин.

Запас ходу гібридного Tiguan на електротязі – 50 кілометрів.

Suzuki Vitara

Наступне покоління Suzuki Vitara, світовий дебют якого відбудеться в 2021 році, має отримати гібридну силову установку. До її складу увійде 1,4-літровий бензиновий мотор з турбонаддувом, який здатний видавати близько 130 кінських сил. Допомагати йому буде стартер-генератор.

На швидкості до 16 кілометрів на годину кросовер зможе пересуватися виключно на електричній тязі. Щоправда, запас ходу поки не називається. Але, судячи з усього, мова йде про лічені кілометри.

За підрахунками Suzuki, гібридна силова установка дозволить скоротити витрати палива на 15%.

Renault Logan

Після зміни покоління Logan отримає фірмову гібридну установку Renault – E-Tech. До її складу входить бензиновий атмосферний мотор об’ємом 1,6 літра, два електродвигуна і коробка передач без зчеплення і синхронізаторів.

Компактна батарея ємністю 1,2 кіловат-години не дозволить проїжджати на електриці більше 1-2 кілометрів. Але новий Logan не потрібно буде заряджати від розетки.

Система E-Tech зможе пристосовуватися до режиму руху, максимально згладжувати ривки під час перемикань, підвищити економічність і екологічність седана.

Logan E-Tech планують вивести на ринок не раніше 2023 року.

Skoda Octavia

У лінійку нової Skoda Octavia увійде особлива версія – «гібрид» з можливістю підзарядки. Octavia iV зможе проїжджати на чистій електротязі 55 кілометрів по циклу WLTP.

До складу гібридної силової установки увійде бензиновий мотор об’ємом 1,4 літра. Він буде працювати в парі з електромотором, вбудованим в 6-ступінчастий «робот».

На піку силова установка видає 245 кінських сил.

Hyundai Tucson

Шанувальники марки справедливо відзначать: в лінійці Hyundai Tucson вже є гібридна версія на базі дизельного мотора. Однак нове покоління кросовера також отримає електрифіковану силову установку з можливістю підзарядки від розетки і запасом ходу на електротязі. А це вже «гібридизація» зовсім іншого рівня.

Правда, технічних подробиць про «Туссан» з підзарядкою практично немає. Відомо лише, що це буде найпотужніша версія моделі. Її силова установка зможе видавати до 265 кінських сил.

Також в лінійку увійдуть «м’які» гібриди на базі бензинових і дизельних моторів з 48-вольтової надбудовою. Для них запропонована інноваційна «механіка», в якій педаль механічно не пов’язана зі зчепленням.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть