Volkswagen може зняти з виробництва найуспішнішу модель

Рішення про розробку та підготовку виробництва хетчбека Volkswagen Golf наступного, вже дев’ятого покоління поки що не прийнято.

Як передає MMR, про це заявив голова марки Volkswagen Томас Шефер.

Каменем спотикання стали майбутні екологічні норми Euro 7, які вимагатимуть масштабних інвестицій у модернізацію двигунів внутрішнього згоряння. З переходом на Euro 7 автомобілі подорожчають на 3-5 тисяч євро, а в деяких випадках зростання цін може досягти 10 тисяч євро.

На думку експертів, для популярного Гольфа це надто серйозна націнка, тому доцільність розробки нового покоління буде прорахована протягом найближчого року.

На українському ринку Golf восьмого покоління пропонується за ціною від 1 198 714 грн. Йдеться про версію із 1,4-літровим бензиновим двигуном TSI на 150 кінських сил та 8-ступінчастою АКПП. Топова версія з 2,0-літровим 245-сильним агрегатом та 7-швидкісною трансмісією DSG обійдеться мінімуму в 1,5 млн грн.

Нагадаємо, Volkswagen Golf  виробляють з 1974 року. Автомобіль прийшовши на заміну славнозвісному «Жуку» і став найуспішнішою моделлю Фольксваґена і входить до списку найбільш продаваних автомобілів світу.


Не пропустіть