На аукціоні з’явився 111-річний попередник Tesla (Фото)

На аукціон виставлять електромобіль Waverly Model 93, випущений у 1913 році. Цей раритетний автомобіль, який отримав електричну силову установку ще 111 років тому, був оснащений багатьма новими деталями та сучасними компонентами електросистеми.

На початку XX століття електромобілі створювали як безшумну та просту в управлінні альтернативу бензиновим автомобілям. Вони не потребували складного запуску двигуна та регулярного обслуговування, що робило їх популярними серед жінок. Зібраний у 1913 році екземпляр був призначений для мешканки штату Вірджинія.

Зовні Waverly Model 93 виглядає як класична карета з двома дверима. Усередині розташований двомісний шкіряний диван з підставкою для ніг та важіль для керування колесами. Приладова панель включає вольтметр і амперметр. Автомобіль також оснащений знімним жорстким дахом, який можна замінити на тканинний у літній період.

Нинішній власник замінив частину компонентів електросистеми сучасними аналогами, включаючи нову батарею, яку можна заряджати від побутової мережі. Технічні характеристики вінтажного електромобіля не розголошуються, але відомо, що на початку XX століття автомобілі Waverly могли проїжджати без зарядки до 160 кілометрів.

Стартову ціну цього вінтажного електрокара аукціонний будинок Mecum поки не розголошує.

Джерело carscoops.com