Електрична версія Range Rover Sport вперше засвітилася на тестах (Фото)

Компанія JLR розпочала дорожні випробування повністю електричної версії Range Rover Sport. Перші шпигунські знімки зразка, зроблені на півдні Європи, опублікував іспанський ресурс Motor.es. Ринковий дебют електромобіля заплановано на другу половину 2025 року. Згідно з планами стратегії Reimagine, до 2026 року Land Rover має випустити шість електричних позашляховиків і кросоверів, першим з яких стане флагманський Range Rover.

Електричні Range Rover будуть базуватися на архітектурі MLA Flex, яка підтримує різні типи силових установок. JLR обіцяє, що батарейні позашляховики не поступляться прохідністю бензиновим моделям і будуть комфортабельнішими. За попередніми даними, обидві електричні моделі отримають двомоторну силову установку і батарею на 100 кіловат-годин, що забезпечить запас ходу понад 500 кілометрів за циклом WLTP.

Цього літа китайський бренд Exeed підтвердив, що JLR використовуватиме дві його платформи – M3X і E0X для гібридних і повністю електричних моделей. Публічний показ обох електричних моделей Range Rover може відбутися вже цього року, однак, які саме машини британських марок будуть побудовані на цих платформах, поки що невідомо.

Джерело motor.es