Tata Motors презентувала нову платформу Atlas (Відео)

Компанія Tata Motors представила нову архітектуру автомобіля під назвою ATLAS (Adaptive Tech Forward Lifestyle Architecture) у купе-позашляховику Curvv. Ця платформа підтримує різні стилі кузова та варіанти трансмісії, і буде основою для майбутніх автомобілів Tata ICE, включаючи модель Sierra.

Платформа ATLAS обслуговуватиме транспортні засоби довжиною від 3,9 до 4,6 метрів і підтримуватиме різні типи кузовів, включаючи позашляховики-купе, позашляховики, седани та хетчбеки. Tata Motors акцентує увагу на безпеці та стійкості до аварій нової платформи, використовуючи безшовний каркас, жорсткі конструкції на основі перегородок та міцні точки кріплення для компонентів підвіски та двигуна.

Платформа ATLAS оснащена вдосконаленою електричною архітектурою та хмарною платформою. У моделі Curvv присутній вбудований контролер домену кабіни для підтримки кількох дисплеїв, централізований контролер корпусу та понад 24 блоки PCU.

ATLAS підтримує бензинові та дизельні двигуни з механічною та автоматичною трансмісіями. Tata Motors заявляє, що платформа забезпечує високі позашляхові характеристики, такі як пропускання води вбрід до 450 мм, кліренс 208 мм та найкращі у своєму класі кути заходу на посадку, з’їзду та розриву.

Джерело autocarindia.com