Електричну репліку Audi Quattro підготували до прем’єри (Фото)

На Monterey Car Week вперше представлять електричне купе Elegend EL1, створене в стилі Audi Quattro. Цей 816-сильний електрокар має двомоторний привід, 800-вольтову батарею ємністю 80 кВт·год і може проїжджати до 400 км без підзарядки. Розгін до 100 км/год займе всього 2,8 секунди, а до 200 км/год — 7,5 секунд.

Проект Elegend EL1, натхненний Audi Quattro, анонсували ще в 2021 році, але вперше його покажуть наживо саме на автомобільному тижні в Монтереї. Автомобіль базується на вуглепластиковому монококу і використовує компоненти від Porsche і Audi. З максимальною швидкістю 300 км/год, цей ексклюзивний автомобіль стане доступним лише в 30 екземплярах, кожен з яких коштуватиме 890 тисяч євро.

Засновник компанії Elegend, Маркус Хольцингер, має глибокий зв’язок з Audi Quattro, адже його батько був розробником дизайну оригінальної моделі. Сам Маркус теж працював над дизайном екстер’єрів у Volkswagen, а згодом вирішив створювати власні автомобілі, розпочавши з EL1.

Elegend планує не зупинятися на цьому і випустити ще два електрокари в дусі Quattro. Деталі про ці моделі поки що не розкриваються, але є припущення, що це можуть бути сучасні варіанти Audi Sport Quattro S1 або прототипу Sport Quattro RS 002.

Джерело elegend