Перші рендери електричного бюджетника Ford Puma EV (Фото)

Ford готується випустити новий електричний кросовер Puma EV, який стане найдоступнішою моделлю в лінійці SUV-EV бренду. Офіційний реліз заплановано на кінець 2024 року, але завдяки рендерам від Motor1 вже можна побачити дизайн новинки. Puma EV, побудований на платформі Gen-E, змагатиметься з популярними моделями, такими як Volvo EX30, Smart #1 та Jeep Avenger.

Зовнішній вигляд Puma EV майже не зміниться порівняно з версією на бензині, проте електромобіль отримає деякі нові елементи. Наприклад, через відсутність решітки радіатора, інженерам вдалося покращити аеродинаміку. Також очікується оновлена графіка світлотехніки та перероблені бампери для оптимізації повітряного потоку та охолодження гальм і акумулятора.

Крім змін у зовнішності, електрична Puma матиме інші легкосплавні колеса та оновлений дизайн приладової панелі. Хоча технічні характеристики поки що не оголошені, за чутками, модель буде оснащена електродвигуном на 136 к.с., як у E-Transit Courier. Також можливі версії з потужнішими силовими установками до 265 к.с.

Акумуляторна версія “Пуми” може мати батарею ємністю 50 або 60 кВт/год, що забезпечить запас ходу від 400 до 450 кілометрів. Очікується, що ціна на електромобіль складе близько 38 тисяч євро.