Розсекречено салон нового флагманського кросовера Hyundai Ioniq 9 (Фото)

Новий флагманський електромобіль Hyundai Ioniq 9, семимісний позашляховик, який стане побратимом Kia EV9. Хоча позашляховик офіційно буде представлений пізніше цього року, фотошпигунам вдалося заглянути в салон новинки. Інтер’єр Ioniq 9 запозичує дизайн від Hyundai Santa Fe, зокрема вигнуті подвійні дисплеї, кермо та селектор передач на рульовій колонці, але має унікальну плаваючу центральну консоль.

Зовнішній вигляд Ioniq 9, заснований на концепті Hyundai Seven 2021 року, відрізняється різкою передньою частиною з вертикальними ходовими вогнями та горизонтальними фарами, що нагадують шоу-кар. Автомобіль матиме нахилене лобове скло і плавно спадаючу лінію даху, що покращить аеродинаміку та запас ходу, але може обмежити простір для голови пасажирів на задніх сидіннях.

Фото: autoexpress.co.uk

Hyundai Ioniq 9 використовуватиме ту саму платформу E-GMP, що і EV9, та пропонуватиме аналогічні варіанти акумуляторів і двигунів, включаючи батарею на 99,8 кВт/год. Очікується, що Ioniq 9 зможе проїхати близько 350 миль на одному заряді, подібно до Kia EV9.

Автомобіль також отримає 800-вольтову систему заряджання, що дозволить заряджати батарею від 10 до 80 відсотків лише за 24 хвилини, забезпечуючи швидке та ефективне поповнення енергії.

Фото: autoexpress.co.uk
Джерело autoexpress.co.uk