Названо електромобілі, якими найбільше задоволені покупці

Китайське агентство JD Power опублікувало рейтинг задоволеності покупців електромобілями, який оцінює досвід власників, що користувалися своїми авто від 2 до 12 місяців. Рейтинг поділений на дві категорії: локальні та міжнародні бренди. Серед китайських виробників, як і протягом шести попередніх років, лідирує марка Nio, яка отримала 798 балів із 1000 можливих. Друге місце зайняв Li Auto з 791 балом, а третє – Xpeng з 788 балами.

У топ-10 локального рейтингу також увійшли Zeekr, GAC Aion Deepal, Avatr, BYD, і Aito, які набрали більше балів, ніж середній показник у 771 бал. Leap Motor і Changan замкнули десятку найкращих, набравши трохи нижче за середній рівень. У міжнародному рейтингу лідирує Mercedes-Benz із 789 балами, за ним іде Tesla з 787 балами, а середній показник міжнародних брендів становить 776 балів.

Загальна задоволеність покупців електромобілями дещо зросла у 2024 році, досягнувши 772 балів порівняно з 770 балами у 2023 році. Проте, задоволеність використанням знизилася через проблеми з зарядкою автомобілів. Однією з основних проблем, що впливають на задоволеність, є тривалість та якість зарядки, особливо на громадських зарядних станціях, де рівень проблем зріс з 31,6% у 2023 році до 44,6% цього року.

Також дослідження виявило, що власники електромобілів є більш вимогливими, ніж покупці авто з двигунами внутрішнього згоряння. Важливими факторами, що впливають на задоволеність, є швидкість обслуговування та якість ремонту, а також чистота автомобіля після відвідування сервісу. Якщо обслуговування не виконується за одне відвідування, рівень задоволеності значно падає.

Окрім цього, власники, які взаємодіють із представниками бренду або дилерськими центрами онлайн, показують вищу задоволеність своїм вибором. Такі покупці частіше відвідують шоуруми та отримують авто в кращому стані, що підвищує їхню загальну задоволеність володінням електромобілем.

Джерело carnewschina.com