У Києві з’явиться нова транспортна розв’язка (Фото)

Шляхопровід зв’яже Столичне шосе з вулицями Кіквідзе і Саперно-Слобідською, пише auto.bigmir.net.

У Києві почалося будівництво нової транспортної розв’язки в районі станції метро Видубичі. Про це повідомив екс-заступник міністра інфраструктури Олександр Кава у Facebook.

Нова розв’язка на Видубичах доповнить вже існуючий шляхопровід. Естакада дозволить транспорту проїжджати з вулиць Кіквідзе і Саперно-Слобідської на Столичне шосе і назад. Як йдеться на сайті інституту Київдормістпроект, з’їзд на Столичне шосе з боку вул. Саперно-Слобідської був передбачений початковим проектом розв’язки на Видубичах ще в 80-х роках, проте так і не був побудований.

Транспортна розв’язка також дозволить швидше дістатися зі Столичного шосе в центр Києва. Крім того, вона частково розвантажить транспортний вузол в районі моста Патона, адже зараз саме через нього проходить основний потік автомобілів у напрямку від Наддніпрянського шосе до центру.

На думку київського активіста Григорія Мельничука, оптимальним було б будівництво на Видубичах в першу чергу, яке перехоплює паркінг – а потім уже розв’язки.

“Місто продовжує вкладати гроші у зручність автомобілістів доїхати до центру і машини швидше доїдуть до центру міста, а точніше – до першого світлофора – і стануть. Звичайно, в рожевих мріях автодорівців прибрати і в центрі пішоходів як клас, все забудувати підземними переходами і розв’язками – але це тупий кут”, – написав Мельничук.