Volvo XC90 представлять через три роки

Представник компанії Volvo недавно повідомив засобам масової інформації деякі подробиці про ще неанонсований кросовер моделі XC90 третьої генерації. Компанія планує поставити пристрій на конвеєр вже через три роки. А завдяки вбудованому автопілоту машина зможе самостійно пересуватися без участі водія на певних трасах. Хоча, керівник компанії і зазначив, що автопілот не входитиме в базову комплектацію автомобіля, так як це економічно невигідно.

Крім того, в даний час компанія виробник ще не отримала офіційний дозвіл на використання безпілотних технологій в рамках американського ринку. Нагадаємо, що автопілот четвертого рівня має на увазі систему, яка дозволить з точки старту до точки призначення доїжджати без втручання водія. Однак, для того, щоб взяти процес управління автомобілем під свій контроль, в салоні все-таки буде встановлено кермо і педалі. Відсутність цих базових елементів управління має на увазі технологія вже п’ятого рівня.

Поки що продажі Volvo XC90 актуальної версії падають. У минулому році їх було реалізовано всього тридцять тисяч дев’ятсот шістдесят шість одиниць.