Водіям нагадали про конституційні права

У разі недовіри до патрульних поліцейських водій має повне право викликати інший екіпаж поліції, якщо дані служителі правопорядку здаються йому не справедливими. Такі правомірні дії підтримує судова практика.

Як передають адвокати юридичної організації «Дорожній адвокат», недавній випадок підтвердив правильність дій водія.

Екіпаж поліції зупинив автомобіль за порушення ПДР і в процесі спілкування виникла конфліктна ситуація, в ході якої поліцейські «угледіли» в діях водія нібито ознаки алкогольного сп’яніння.

На вимогу інспектора проїхати до медичного закладу для проходження тесту на алкоголь, водій просив викликати інший екіпаж, з яким він поїде до медичного закладу. Мотивом прохання про виклик іншого екіпажу послужила «невпевненість в правомірності дій присутніх поліцейських».

Поліцейські відмовили водієві у виклику іншого екіпажу і розцінили такі дії водія, як відмова пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння, яка тягне за собою 10 200 грн. штрафу та позбавлення права керування терміном на 1 рік.

Розглядаючи дану справу Київський апеляційний суд рішенням від 03.06.2019 погодився з діями водія і зробив висновок, що в діях водія відсутній склад правопорушення і скасував постанову про накладення штрафу.

Джерело autonews.ua