Названо 3 способи продовжити ресурс двигуна автомобіля

Мало хто знає, але існує чимало способів, що дозволяють збільшити ресурс силового агрегата автомобіля. Які з них під силу водію з мінімальним рівнем технічних знань та навичок, читайте далі.

Перше з них – установка вловлювача оливи. Його можна купити як в автомагазині, так і зробити власноруч із підручних матеріалів. Головне, щоб корпус був міцний (бажано – сталевий), а всередині деталі може бути звичайнісінька сітка для миття посуду. Цей елемент і перебирає «основний удар», зазначають експерти.

Ставлять такий «пристрій» між системою рециркуляції відпрацьованих газів і впускним колектором. До двигуна цей гаджет підключається за допомогою шлангів та затискачів.

По-перше, він захищає дросельний вузол від бруду. По-друге, він певною мірою знижує ризик закоксовування поршневих кілець. По-третє, збільшує ресурс каталізатора і продовжує термін служби моторної оливи.

Серед інших корисних доробок, які можна зробити самому, експерти називають встановлення магнітів на зливну пробку та фільтр оливи (вони добре «ловлять» металеву стружку), а також фільтра антифризу. Останній, щоправда, доведеться пошукати, оскільки звичайний пластик швидко розплавиться від гарячої рідини.