Автоексперт сказав, коли найкраще міняти літню гуму на зимову

В черговий раз автоексперти підняли питання про час зміни гуми з літньою на зимову.

Як розповів в інтерв’ю виданню iReactor автоексперт Ігор Моржаретто, зі зміною гуми зволікати не варто. Часом навіть варто зробити це раніше – на терміні служби виробу це не позначиться, а ось зайвий раз убезпечити себе і свій автомобіль варто.

«Потрібно пам’ятати, що літня гума для автобусів, наприклад, нонсенс. У таких машин, як правило, немає зимової гуми. Це створює небезпеку. Дивитися водієві потрібно по погоду, коли середньодобова температура стає нижче 5 градусів. Вдень 10, вночі 0 – це реальний привід поміняти гуму. Зазвичай така ситуація настає в жовтні. Можна приїхати і поміняти гуму трохи раніше, нічого страшного не станеться», – зазначив експерт.

Також на терміни зміни гуми викликають чергу в шиномонтажних майстерень, яка росте в рази з приходом перших холодів. Однак особняком тут стоять люди, які не пошкодували грошей на окремі диски для зимової та літньої гуми і в стані поміняти колеса самостійно. В такому випадку на шиномотаж при необхідності потрібно буде лише відбалансувати покришки.


Не пропустіть