Експерти розповіли 10 способів економії бензину

Витрату палива можна зменшити, кажуть експерти. Вони назвали 10 способи економії бензину, з яких потрібно навчитися виділяти безпечні.

Першим вони називають вибір стилю водіння, який підходить конкретному автомобілю. Найменше витрачає паливо поступове прискорення без перевищення оборотів, зазначених у інструкції до моделі. Неквапливість і вибір оптимального маршруту дозволить не зупинятися на світлофорах, при яких розгін споживає багато бензину.

Заміна фільтрів допомагає уникати зайвої витрати, через меншу навантаження на двигун. Стежити за технічною частиною автомобіля потрібно регулярно. Незважаючи на видиму переплату при виборі бензину з високим октановим числом, менший обсяг домішок впливає на роботу машини і тому економиться паливо.

Аеродинаміка також впливає на згоряння бензину. Слід мінімізувати всі, що їй заважає. Зменшення навантаження на кузов може бути зроблено за допомогою закриття вікон і люків. Важливо ще звільнення багажника від зайвих речей. Купівля нових дисків на колеса допоможе знизити тиск на трансмісію. Нарешті, акції та знижки на автозаправках слід взяти до уваги.

Експерти рекомендують не використовувати такі небезпечні способи економії, як відключення кондиціонера в жарку погоду і їзда позаду вантажівки. Останній спосіб, нібито допомагає зменшити опір повітря, але аварійність при цьому підвищується в рази.


Не пропустіть