Як зрозуміти, що пора міняти гальмівну рідину

Бачок повний, а гальма як ватяні! Якщо таке вже сталося, то схоже хтось давненько не міняв гальмівну рідину. Подібний поворот вже не тривожний дзвіночок, а дзвін нещастя. Для того, щоб не запускати ситуацію і не витрачати кровні кошти і нерви, варто брати до уваги ряд ознак, які красномовно підкажуть, що «вже пора».

1. Тік-так, годинка

Перше і найголовніше, що слід знати про гальмівної рідини, так це те, що міняти її потрібно приблизно раз в 3-4 роки в ситуаціях, коли автомобіль не використовується кожен день. Якщо ж машина «повсякденна», то гальмівну рідину потрібно мене частіше. Виробники автомобільної хімії та майстри рекомендують робити це приблизно раз в два роки. Своєчасно ТО вже само по собі дозволить уникнути величезного воза проблем з автомобілем.

2. Щось потекло

Періодично слід оглядати в своєму автомобілі і гальмівні шланги. Якщо на них з’явилися якісь потьоки, то це натяк на те, що потрібно-таки замінити гальмівну рідину. Крім того, слід заглянути під автомобіль. Якщо під місцем розташування шлангів з’явилися калюжі, то доведеться замінити і їх, а рідину поміняти вже після ремонту вузлів.

3. Чорні-чорні відкладення

Нарешті, варто поглядати в бачок з гальмівною рідиною. В першу чергу звертаємо увагу на його дно. Якщо там є якісь загадкові відкладення, чорні «пластівці» і інше сміття, то це також означає, що прийшов час заміни гальмівної рідини. До речі, все перераховане – хороший привід перевірити всю гальмівну систему, так як поява відкладень – перша ознака, що почалася в вузлах корозії.

4. Гальма стали “ватяними”

Нарешті, варто звертати увагу на те, як поводяться самі гальма автомобіля. Якщо вони дійсно стають «ватяними» в момент натискання педалі, то час міняти гальмівну рідину вже настав. Важливо розуміти, що в таких ситуаціях бачок може бути повний, але рідина все одно не справляється зі своїми обов’язками. Найчастіше таке інше відбувається через потрапляння в систему води або утворення в ній конденсату. Як би там не було, все це – відмінний привід для технічного обслуговування машини.

Джерело novate.ru

Не пропустіть