Названі процедури, без яких за кермо краще не сідати

Перед поїздкою на автомашині не зайвим буде провести швидку, але ретельну перевірку роботи основних систем – це може вберегти від багатьох неприємностей, несподіваного ремонту та інших проблем.

По-перше, необхідно переконатися в тому, що всі колеса накачані належним чином. Зазвичай для цього достатньо візуального огляду, проте можна скористатися манометром або даними бортового комп’ютера, які збираються з датчиків тиску в шинах (при наявності).

Необхідно також заглянути під передній обвіс автомашини, щоб переконатися у відсутності слідів від витоку моторного масла або інших технічних рідин. Більш того, експерти рекомендують перед далекими поїздками і далі кожні 1 – 2 тисячі км перевіряти рівень моторного масла, не чекаючи повідомлення електронних систем.

Перед поїздкою краще перевірити працездатність світлових приладів, в тому числі головної оптики, ДХВ, протитуманних фар, покажчиків повороту і задніх ліхтарів. Варто перевірити комплектність багажника на присутність в ньому буксирувального тросу, насоса, світловідбиваючого жилета, вогнегасника, домкрата, аптечки, а також знака аварійної зупинки. Крім того, не зайвим буде переконатися у відсутності механічних пошкоджень під час нічної стоянки, а також а наявність номерних знаків.


Не пропустіть