Особливості водіння в дощову погоду

Мокра, як і вкрита льодом дорога, являє собою небезпеку. Плівка із залишків мастильних матеріалів, бруду і пилу, яка утворюється в дощову погоду, дуже слизька, схожа на лід. Тому, якщо ви керуєте авто, необхідно знати дещо про специфіку водіння в дощ.

Найкращою порадою про водіння в дощову погоду є можливість уникнення поїздки. Але що робити, якщо злива застала вас у дорозі?

Краще перечекайте, поки вона ослабне. У деяких випадках, якщо дощ дуже сильний, щітки склоочисників просто не справляються з роботою, і видимість стає практично нульовою. А це означає, що небезпека зіштовхнутися на дорозі з іншим автомобілем велика. Але перечікувати зливу краще не на узбіччі, а десь в безпечному місці.

Збільште дистанцію

Ви їдете знайомою дорогою? Все одно в дощ варто збільшити дистанцію між вами та іншими автомобілями приблизно вдвічі. Швидкість також необхідно знизити. Так в разі непередбаченої ситуації ризик зіткнення зменшиться – ви встигнете або об’їхати перешкоду, або вчасно загальмувати.

Увімкніть фари.

Включені фари допоможуть іншим водіям навіть в дуже похмурий день побачити вас на дорозі. Рекомендується включати ближнє, а не дальнє світло.

Стабільна швидкість

На мокрій дорозі небажано то гальмувати, то прискорювати різко рух. Інакше ви ризикуєте тим, що шини втратять контакт з поверхнею. Швидкість не варто міняти і тоді, коли ви потрапите в калюжу. Поки не відновиться контакт з асфальтом, намагайтеся не гальмувати, тому що можна пошкодити підвіски або шини через попадання в ями, які зазвичай ховаються в калюжах.

Скиньте швидкість, проїжджаючи калюжу

Швидкість слід скинути ще перед тим, як потрапите в калюжу. Наприклад, якщо ви побачили величезну калюжу, яка розтягнулася на всю ширину дороги, тоді потрібно заздалегідь уповільнити автомобіль. Деякі водії вважають за краще ризикувати зайвий раз, піднімаючи високу хвилю, а це загрожує потраплянням води в повітрозабірник двигуна і виведенню мотора з ладу.

Сушіть гальма

Коли проїдете калюжу, варто просушити гальмівні колодки і диски, злегка натиснувши на гальмо. Мокрими колодки залишати не можна, інакше, якщо раптом доведеться гальмувати пізніше, вони можуть підвести.

Порядок всередині і зовні автомобіля в дорозі

Фари і лобове скло потрібно тримати в чистоті, а також повинні бути у відмінному стані щітки склоочисників. Слідкуйте, щоб в бачку омивача завжди був належний рівень рідини.

Підтримувати правильну атмосферу всередині автомобіля в дощову погоду можна за умови справності кондиціонера, обігрівача або системи клімат-контролю. Салонний фільтр перевіряйте на чистоту, чи не засмічений він.
Безпечних вам поїздок!

http://biznesoblast.com/


Не пропустіть