Як правильно вибрати шини: поради професіоналів Koleso2000

Питання вибору коліс цікавить кожного водія, від досвідченого воділи до зеленого новачка. Покришки відповідають за безпеку пересування автомобіліста, його пасажирів та оточуючих, тому до вибору гуми потрібно поставитися з максимальною серйозністю.

Першим негласним правилом є обов’язкова установка чотирьох однакових коліс. Всі скати повинні бути:

  • одного виробника і розміру;
  • мати однакову модель і протектор;
  • володіти єдиними індексами швидкості, навантаження і усиленности.

Слідкуйте за поточним станом зносу протекторних блоків, адже надмірно зношена гума є причиною багатьох ДТП.

За своїм фізичним властивостям колеса не повинні бути пластмасовими і твердими на дотик, адже це негативним чином позначиться на тягово-зчіпних показниках. М’які автошини схильні до стирання і тому фінансово невигідні для водіїв.

Робоча поверхня коліс грає головну роль в безпечному пересуванні і в залежності від сезонності має свої характерні особливості. Розглянемо моменти, на яких необхідно загострити увагу при виборі гуми для теплого і холодного періоду року.

Вибираємо літню гуму
Підбираючи колеса для теплої пори, автовласники шукають допомоги в інтернеті, але в реальності Вам доведеться ще й помацати, доторкнутися і розглянути вподобану модель.

Тверді скати погано підлаштовуються під рельєф дорожнього полотна, починаючи ковзати по асфальту. Це небезпечно під час дощової погоди, адже уникнути аквапланування буде проблематично.

Один з яскравих прикладів – гума Debica Passio, котра в якості заводської комплектації монтувалася на автомобілі Daewoo Lanos. За відгуками власників, польська гума відрізнялася гучністю і погану керованість, особливо на мокрій дорозі. Жорсткі моделі коліс будуть володіти великим життєвим циклом, однак потрібно принести в жертву безпеку і комфорт пересування.

М’які скати чіпко тримають дорогу і поглинають всі ями і вибоїни, але схильні до прискореного зносу. При серйозних навантаженнях, різких вхождениях в повороти або маневрах, гума стирається буквально на очах.

Вибираємо зимову гуму
Перед тим як купити шини для холодного часу року, перед водіями утворюється дилема, якому виробнику і виду віддати перевагу.

Шиповані моделі підійдуть для районів, де переважає холодна погода з рясними снігопадами і оледенениями дорожнього полотна. Фрикційним варіантами належить відрізнятися еластичністю, адже зимова гума розрахована на експлуатацію при мінусових показників термометра.

Від кількості і ширини ламелей буде залежати рівень зчеплення і керованості на слизьких дорогах. Прорізи не повинні бути надмірно широкими і рідкісними, а тривимірна конструкція дозволяє вгризатися в укочений сніг або крижану кірку.

Розташування ламелей під різними кутами допомагає підтримувати стабільне зчеплення і безпечне пересування. Розвинена система дренажу здатна активно відводити бруд, сніг і воду за межі руху машини. За рідкісними винятками, використовувати всесезонні колеса не рекомендовано.

Вдало придбати шини в Дніпрі можна в інтернет-магазині Колесо2000. На сайті представлено кілька тисяч ходових варіантів від вітчизняних та зарубіжних брендів в будь-яких типорозмірах. Кваліфіковані менеджери, швидка доставка та наявність власної точки видачі допоможе в остаточному виборі гуми.