Забрати авто зі штрафмайданчика можна буде за кілька хвилин

Департамент транспортної інфраструктури України разом з Нацполіцією та Kyiv Smart City розробили та запустили новий сервіс повернення автомобіля зі штрафмайданчика, який зараз запрацював у столиці в тестовому режимі.

Про це повідомляє MMR.net.ua з посиланням на офіційний сайт КМДА.

Щоб скористатися новим сервісом і повернути авто за лічені хвилини, необхідно у застосунку Kyiv Smart City обрати вкладки «Міські сервіси» – «Сервіси водія» – «Евакуація» і ввести номер машини. На основі даних про автомобіль буде створена електронна заява, яку мають підтвердити того ж дня, або наступного, якщо інформація вноситься вже після 18.00. Після отримання підтвердження водій може сміливо роздруковувати заяву й, підписавши її власноруч, йти на штрафмайданчик за автомобілем. Заяву необхідно буде пред’явити працівнику поліції.

Цікаво, що у застосунку можна також дізнатися про деталі евакуації, продивитися фотоматеріали, що виступають як доказ правопорушення.

Директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов зазначає, що сервіс «дозволить економити час водіїв та зменшить черги у пунктах видачі на 25-30%». До того ж, на численні прохання водіїв був збільшений час роботи штрафмайданчиків у суботу – з 09:00 до 17:00.