Ford показав перші ескізи культового GT40 (Фото)

У Мережі з’явилися перші відтворення спортивної моделі американської марки.

Підрозділ Ford опублікував ранні ескізи оригінального гоночного автомобіля GT40, намальованого 57 років тому. Конструкція привела до того, що автомобіль виграв у Ferrari в Ле-Мане, вперше посівши перше місце в 24-годинній гонці на витривалість чотири рази поспіль, з 1966 по 1969 рік.

Ескізи були знайдені архівними працівниками, які переглядати негативи. Три з них зображують ранню концепцію зовнішнього дизайну GT40; четвертий – це елементи рами GT40 і компоненти підвіски.

Ескізи екстер’єру показують сильний вплив футуристичних дорожніх автомобілів 1960-х років. Гладкий кузов можна назвати навіть італійським. Передня панель особливо виділяє культову форму екзотичних спортивних автомобілів з середнім розташуванням двигуна 1960-х і 1970-х років.

У профіль ескіз майже нагадує фюзеляж винищувача, з очевидними ухилом до сучасних теорій аеродинаміки. Ніс виглядає майже як передній край крила літака, і ця форма повторюється на лінії заднього крила.

Можливо, найбільш захоплюючий ескіз – це вид в розрізі, який показує передню і задню підвіску GT40, двигун, акумулятор і навіть запасне колесо. Останні два зображені в передній частині GT40, далеко від трансмісії для кращого балансу.


Не пропустіть