Найоригінальніший кемпер із “крилами чайки” на основі раритетного Volkswagen Transporter (Фото)

В 80-х серед любителів туризму був популярний кемпер Phoenix Van, побудований на вузлах та агрегатах задньомоторного Volkswagen Transporter.

Як повідомляє MMR, автомобіль полюбився за двері типу “крило чайки” та низкою особливостей виробника.

Так, завдяки кузову зі скловолокна, виробникам вдалося зменшити вагу автомобіля аж до 900 кілограмів, замість “оригінальних” Volkswagen Transporter вагою в 1450 кілограмів та стандартних фургонів вагою від 1130 до 1270. Ба більше, аеродинамічна форма кузова допомогла досягти бажаної економічності під час їзди – 9,4 літра на 100 кілометрів.

Іншою особливістю кемпера можна назвати розсувні бічні стінки. Під час стоянки, автомобіль перетворюється в спальну кімнату з двома двоспальними ліжками — кожне розміром 1,8 х 1,5 м. Завдяки підйомному даху, внутрішня висота салону досягає висоти в 1,8 метра. Крім того, кемпер оснащений додатковою газовою плитою, двома пальниками, умивальником та баком для води.

Примітно, що через деякий час було продемонстровано Renegade Van – більш унікальну версію Phoenix Van. Автомобіль планували пропонувати у вигляді конструктора. Кожен охочий міг ознайомитися з кресленням, які публікувалися у виданні Popular Mechanics. Однак, на жаль, допрацьований кемпер так і не зміг знайти своєї популярності серед любителів подорожувати.