У Мережі показали першу вантажівку Daimler, створену в 1896 році (Фото)

Перший в світі вантажний автомобіль створив інженер Готліб Даймлер, піонер в області двигунів внутрішнього згоряння і розробки автомобілів. Своє дітище розробник показав в далекому 1896 році.

Під капотом авто розташовувався двоциліндровий двигун, об’ємом 1,6 літра. Зовні він був схожий на візок, оснащений силовою установкою, потужність якої становила близько 4 к.с. і передавалася на задні колеса через систему з ремінним приводом.

Двигун розробник захистив гвинтовими пружинами, щоб знизити рівень вібрації від жорстких залізних коліс вантажівки. У рульовому механізмі використовувалася ланцюг для управління переднім мостом з листової ресорою. Двигун знаходився в задній частині, а водійське сидіння – в передній.

Вантажівка показала досить значну витрату палива – близько 6 літрів на 100 кілометрів. Всього через два роки Daimler разом з Вільгельмом Майбахом побудували модернізований варіант вантажівки, в якому двигун був перенесений вперед. Потім інженери переробили і дизайн авто, зробивши його більш приємним.

Незабаром була випущена ще одна оновлена ​​версія з двигуном перед передньою віссю. Це був двигун об’ємом 2,2 літра з системою запалювання Bosch і новою системою охолодження.


Не пропустіть