У мережі показали унікальний український автомобіль “Ластівка”

У мережі показали дуже рідкісний та унікальний український автомобіль

У 1970 році культова «Ластівка» була втілена в життя завдяки майстерності геніального творця і вирішувача проблем Пантелея Заблуди.

Цей автомобіль швидко завоював популярність і залишив свій слід на вітчизняній автомобільній сцені, заробивши кілька добрих і заслужених похвал.

Подорож «Ластівки» розпочалася на запорізьких заводах, але з початковими труднощами довелося зіткнутися під час реєстрації у ДІБДР.

За правилами СРСР дозволялися саморобні автомобілі завдовжки до 3,5 метра, а седан, створений Заблудою, розтягувався до 4,2 метра. Ця невдача змусила Заблуду пройти три серйозні зміни у конструкції, що зрештою призвело до встановлення під капотом 1,1-літрового двигуна ВАЗ.

Цей двигун розганяв автомобіль до пристойної швидкості 130 км/год, а пробіг, як повідомлялося, сягав 100 000 кілометрів.

Примітно, що саморобні автомобілі продовжують розбурхувати уяву любителів в Україні. Наприклад, нещодавно на ринку Волновахи з’явився характерний позашляховик у американському стилі.

Кілька років тому чарівне купе «Іскра» було доступне для покупки в Криму, демонструючи чарівність унікальних, саморобних автомобілів у цьому регіоні.

Джерело garage.hyser.com.ua

Не пропустіть